Voor de Leergierige beginners - Meer hobby's

Droom je al lang van een macramé decostuk? Dan mag het best ook groot zijn! De macraméknopen nog niet helemaal onder de knie? Bekijk onze filmpjes of reserveer een plaatsje in een van onze workshops.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 32375_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Zpaghetti

Kleur: Black
€ 9,99/stuk

Zpaghetti is een unicum in de handwerkwereld. Het gerecycleerde textielgaren laat je toe om makkelijk en snel te breien of te knopen in XXL-formaat. Maar vooral om te haken is het perfect. Zpaghetti is gemaakt van kwalitatief, hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode- en textielindustrie. Je maakt er de origineelste  tassen en poefs mee.

Opgelet: aangezien dit om gerecycleerd textielgaren gaat, kan de geleverde kleur verschillen van de kleur op het scherm.

- 92% katoen - 8% elastomeren

- Haken en breien

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 2

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 19,98
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 2 x Zpaghetti (Zwart)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
gebruikte knopen

Elke macraméknoop wordt steeds met 4 draden gemaakt: 2 basisdraden, ook inlegdraden genoemd, en 2 draden waarmee je knoopt, de werkdraden genoemd.

Inlegdraden: de draden in het midden, die de basis vormen van het macraméwerk. Deze draden worden niet gebruikt om knopen te maken.

Werkdraden: de draden aan de buitenkant, waarmee de knopen worden gemaakt. Met deze draden knopen we en creëren we dus het motief.

 

Weitasknoop:

Neem 4 draden.

Leg draad nr. 1 over draden 2 en 3, en daarna onder draad nr. 4.

Haal de draad nr. 4 onder draden 2 en 3 en daarna door de lus die wordt gevormd door draad nr. 1.

Trek goed aan zodat de knoop mooi stevig vastzit.

Doe hetzelfde in omgekeerde richting. Leg draad nr. 4 over draden 2 en 3 en daarna onder draad nr. 1. Haal de draad nr. 1 onder draden 2 en 3 en daarna door de lus die wordt gevormd door draad nr. 4. Trek goed aan zodat de knoop mooi stevig vastzit.

stap 2
zo maak je het

Knip 20 x 8 m draad. Vouw de draden in tweeën en knoop ze vast aan de bezemsteel. Verdeel de draden gelijkmatig over de bezemsteel. Vouw ze in tweeën, steek de lus onder de bezemsteel en breng de lus naar voren via de bovenkant van de bezemsteel. Haal de beide uiteinden door de lus en trek de knoop aan.

Er zijn 20 knopen, dit zijn 40 draden.

Maak weitasknopen (zie uitleg hierboven). Herhaal dit 10 x, de 1ste rij is nu klaar. Maak de volgende rijen verspringende weitasknopen (zie foto). Ga vanaf de 2de rij verder met omgekeerde piramides en verspringende weitasknopen. Volg het motief zoals getoond op de foto. Maak het gordijn zo lang als je wenst.

Knip overtollige draad niet door.